VINAGRES


Amb una part de la nostra sidra fabriquem vinagre amb la ajuda de "mare de llevat autòctona" que hem anat cultivant durant els últims anys. Aquestes colònies de bacteris de vinagre salvatge ens transformen, a poc a poc, la sidra en vinagre. És un procés que iniciem en barriques de roure a la primavera i que dura diversos mesos fins que tot l’alcohol és transformat en vinagre.
És un vinagre suau, de color daurat, amb un gust molt equilibrat. En aquesta transformació no intervenim amb cap afegit. Un cop el vinagre està prou madurat també en fem diversos macerats.


Vinagre de sidra Normal
  • Normal: no cap ingredient afegit ni està macerat.

Vinagres de sidra Macerats
  • Poma fresca: és un vinagre fresc i suau.
  • Maduixa fresca: una coloració vermell natural atractiva a més d'un agradable regust de maduixa.
  • Flor de saüc: amb un sabor intens.
  • Fonoll: aquest macerat és excel·lent per amanides, les flors i les fulles són l’ampolla.
  • Bitxo:el vinagre més fort i picant, amb un tros de bitxo assecat a l’ampolla que salta a la vista.

Tots els comercialitzem en ampolles de 250 ml.

Aquest vinagre sense filtrar ni pasteuritzar i sense additius ni conservants, a més del seu ús en amanides, escabetxats, etc., té moltes propietats reconegudes, com per exemple, ser un gran depuratiu intestinal, tenir un bon efecte diürètic ja que és ric en potassi i ajudar a estabilitzar el PH sanguini.